… Nathalie, een speelse spring in ’t veld met veel levenservaring, graag in beweging en actief. Ik houd van de totaalbeleving van het onderweg zijn en van afwisselende ontmoetingen. En laatst maar niet minst: ik ben stekezot van Noord-Spanje! Ooit ben ik mijn hart verloren in de ruige bergen van het noorden, de Picos de Europa en de onstuimige kust aan de Cantabrische Zee. En deze passie wil ik met jullie delen.

Het begon allemaal met dé camino, de Franse weg, in 2006 en de ontdekking is oneindig. Spanje wordt doorkruist met pelgrimswegen en ze zijn extra interessant als pelgrims ze niet frequent bewandelen. Daardoor zitten minder bekende pelgrimswegen, die al dan niet rechtstreeks naar Santiago gaan in mijn reisaanbod.

Op één van de tochten richting Santiago, meer bepaald de ‘Camino del Norte’ of kustroute naar Santiago, week ik af van de weg en ontdekte ik de Picos de Europa, een natuurreservaat en berggebied, dat deel uitmaakt van het Cantabrisch gebergte en zich uitstrekt over 3 provincies (Cantabrië, Asturië, Castilië en Leon).

… ook een psychologe, met een grote interesse voor mensen, hun verhalen, hun gedachten en gevoelens. Jarenlange ervaring in het sociocultureel werk en vele wandelingen op pelgrimswegen hebben me de kans gegeven om veel verschillende persoonlijkheden te ontmoeten, ervaringen te delen en te luisteren naar wat mensen echt te vertellen te hebben. Tijd nemen en een luisterend oor bieden, is ook net wat ik wil doen met de individuele wandelingen in België.

Alpenkauw in de Picos de Europa met zicht op de Picu Uriellu   Cantabrische rotskust, badend in nevel

centraal massief Picos de Europa, uitzicht vanaf Cabaña Veronica   zicht op het estuarium en uitzicht op de Picos de Europa vanuit San Vicente de la Barquera